Thursday, 25 December 2014

Motivation Rally Shaklee

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan dan kesihatan untuk menulis blog setelah beberapa minggu Aishah rehat.

Motivation Rally yang dianjurkan Shaklee ini seperti hari peganugerahan terhadap ahli-ahli Shaklee yang layak mendapat certificate di atas segala usaha penat lelah selama setahun ini.

Majlis ini diadakan pada 13 Disember 2014, Sabtu yang lalu di Paragon Hotel Johor Bahru pada pukul 2 petang.

Walaupun Aishah sampai agak lewat tapi masih dapat melihat aturcara bermula. Ini merupakan Motivation Rally ke 2 yang Aishah hadiri semenjak 2 tahun berkecimpung dalam bisness Shaklee.

Sebelum register kita selfie dulu.
Dari kiri : Sue, Fyda, Aishah (Saya) dan Master Iffah
Majlis bermula dengan penganugerahan rank Supervisor. Cucu bisness Aishah, Fyda layak untuk mendapat certificate ini. Bangga sangat dengan Fyda ni. Beliau join Shaklee tak sampai 3 bulan da naik rank Supervisor dan income masa itu sudah pun cecah 4 angka!

Tabik spring dengan Fyda ni. Sales beliau memang laju menderu...hihi

Meh layan gambar kami..

Senyum lebar Fyda naik stage. Ini merupakan tahun pertama beliau hadiri Motivation Rally
dan terus dapat certificate rank.

Nak cerita kisah si Fyda ni lagi. Apa yang Aishah bangga denan dia ni apa yang Aishah suruh buat dia buat sahaja tanpa banyak songeh. Dan kerana sifat ini lah beliau sekarang dapat naik pentas. Atas usaha beliau sendiri. Aishah tunjuk ajar mana yang patut je..hihi

Fyda bersama kawan-kawan yang layak dengan tittle Supervisor Shaklee
Antara kelebihan berada di pangkat Supervisor ialah :

  • Gross profit income RM20,000.00
  • Untung runcit sehingga 33%
  • Bonus peribadi sehingga 21%
  • Bonus kepimpinan 
  • Layak mendapat program subsidi kereta
  • Program konvensyen dalam dan luar negara

Selepas sesi penganugerahan certificate untuk rank Supervisor, Shaklee menjemput beberapa orang Master Coordinator (highest level in Shaklee leader) untuk berkongsi kejayaan, tips-tips, rahsia-rahsia yang telah membuatkan mereka berjaya dalam bisnes Shaklee!

Masa ni memnag teruja dengan success story leader. Ada yang hanya bermula Shaklee dengan bonus RM20.30 dan sekarang income 5 angka! Amazing sangat!

Selepas itu, bermula pula penganugerahan untuk rank SENIOR SUPERVISOR.

Antara kelebihan berada di pangkat Senior Supervisor ialah :

  • Gross profit income RM36,000.00
  • Untung runcit sehingga 33%
  • Bonus peribadi sehingga 21%
  • Bonus kepimpinan 
  • Layak mendapat program subsidi kereta
  • Program konvensyen dalam dan luar negara

Alhamdulillah,kali ini giliran Aishah sendiri untuk naik stage. Gigil pun ada..hihi


Muka senyum banga naik stage...hihi


Bersama rakan-rakan yang lain sebagai penerima tittle rank Senior Supervisor

Perasan tak yang naik stage tu ada yang sambil dukung anak? 

Inilah istimewanya Shaklee business yang kami jalankan ini bisness keluarga. Boleh bawa anak, suami, anak-anak. Mereka juga turut diraikan. Tiada halangan pun...hihi

Majlis ini dijalankan sehinga penganugerahan title Senior Key Coordinator. Mana yang da tittle ni tunggu masa sahaja untuk bergelar MASTER COORDINATOR.

Insyaallah, Aishah juga akan sampai ke rank tersebut dan akan membantu downline-dowline yang berada di bawah Aishah.

Yeaahhhh!!! 
Majlis berakhir pada pukul 5 petang. Makanan disponsor oleh Shaklee. Memang terbaik makanan di hotel paragon ni. Gambar tak sempat nak capture sebab masing-masing kelaparan...hihi







7 comments:

Najib Ariyan said...

tahniah semua yg berjaya...

CikSiti said...

tahniahhh..iffah anuar tu junior saya kat sekolah dulu=)

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

aishah nin said...

Najib : Terima kasih Najib

CikSiti : Iye ke? Kecik je dunia ni kan..pusing-pusing rupanya junior CikSiti. Master Iffah ni antara leader yang saya kagum! hihi

Bbwana adienia said...

salam..

wana balas kunjungan ke sini..dan done follow..

moga tambah murah rezeki ya :)

Bbwana adienia said...

salam..

wana balas kunjungan ke sini..dan done follow..

moga tambah murah rezeki ya :)

aishah nin said...

Tq Wana :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE