Saturday, 6 September 2014

Tentang Shaklee Yang Patut Anda Tahu

Selamat malam semua. Hari ni Aishah nak berkonsi tentang satu fakta yang perlu anda semua tahu. Entri ini Aishah ambil dari Nany Shaklee Aishah sendiri iaitu Kak Cery.


Inilah barisan Saintis Shaklee yang Kak Cery jumpa pada bulan lepas dalam lawatan ke ibu pejabat Shaklee Corporation di Pleasanton, Califoria.

Para saintis ini semua yang terlibat dalam menjayakan ujian klinikal, kajian (R&D) untuk produk baru dan lama.

Beberapa FAKTA RINGKAS :

  • Shaklee telah berada selama 55tahun dalam pasaran suplemen
  • Shaklee memastikan setiap bahan baru menjalani ujian supaya bebas dari lebih 350 bahan berbahaya
  • Shaklee menjalankan lebih dari 100ribu ujian kualiti setiap tahun untuk menjamin ketulenan tahap tertinggi dan tahap kualiti tertinggi
  • Dari segi pelaburan, Shaklee melaburkan 250juta USD untuk  ujian klinikal,kajian dan pembangunan (R&D)
Kalau nak diikutkan clinical test (ujian klinikal) tak wajib . Sebab tu tak semua pengeluar melakukannya (kos sangat tinggi untuk melakukan ujikaji klinikal). Ujian klinikal hanya wajib untuk ubat . Shaklee pula suplemen bukan ubat. Tetapi sebab Shaklee keluarkan sesuatu produk bukan suka-suka, mereka nak pastikan kualiti dan hasil terbaik jadi mereka ada bajet untuk buat ujian klinikal. 

Ujian klinikal bukan dilakukan ke atas tikus ke musang ke arnab ke, tapi kat manusia ye. Kalau produk tak elok, seribu orang yang consume, rasanya 1 orang je yang survive. Dan sure lah dah lama produk ini berkubur tapi kenapa bertahan lebih 55tahun. 

Cuba anda renung-renungkan sejenak ;)

Kepada anda yang baru nak mula makan, atau dah separuh jalan makan vitamin Shaklee, pastikan anda dapatkan vitamin ini daripada pengedar yang sah, yang tahu tentang vitamin, yang bukan sekadar jual dan beli sahaja. Kalau ada apa-apa kemusykilan, contact pengedar anda, atau email direct ke Shaklee.

Shaklee sudah ada ramai nutrionist yang boleh memberi nasihat berkaitan. Sila rujuk ke laman baru Shaklee. Cantik tau laman web Shaklee ni :)


6 comments:

naqhiah khalida said...

nice blog Aishah.. kite datang singgah n follow blog awk. salam ukhwah. ^_^

aishah nin said...

Tq dear :)

Halimahtus Saadiah said...

HAIIIII

Qaseh Vee said...

semoga terus maju jaya ...

aishah nin said...

adik limahhhh! hihi

aishah nin said...

Qaseh Vee : Thanks dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE