Monday, 4 August 2014

Apakah Perbezaan Di Antara GLA COMPLEX dan EPO?

Assalamualaikum wbt dan Salam Syawal kepada semua rakyat Islam tak kira di mana berada! Alhamdulillah da masuk Syawal ke 8 hari ini. Rasa sekejap sangat Ramadhan telah meninggalkan kita!

Aishah ingin berkongsi serba sedikit PERBEZAAN MENGENAI GLA COMPLEX SHAKLEE dan EPO. Info ini Aishah dapat di sini.

EPO (Evening Primrose) adalah sejenis minyak yang diperbuat dari bunga Evening Primrose yang mempunyai pelbagai khasiat. EPO banyak digunakan untuk menyelesaikan masalah sendi dan masalah berkaitan kewanitaan.


Inilah bunga Evening Primrose (EPO)
Ramai yang beranggapan bahawa EPO adalah nutrisi seperti OMEGA, DHA, EPA dan sebagainya. Sedangkan EPO adalah sejenis minyak.

Di dalam EPO ini ada terdapat satu komponen GLA (Gamma Linolenic Acid) dan GLA ini lah yang membantu menyelesaikan masalah berkenaan masalah kewanitaan dan sebagainya.

Apa yang menariknya, GLA bukan hanya terdapat di dalam EPO, malah turut ada di dalam bunga lain termasuk Bunga Borage (Borage Flower). Minyak dari Bunga Borage inilah yang menjadi bahan utama dalam suplemen Shaklee iaitu GLA COMPLEX.


Inilah Bunga Borage. Bahan utama di dalam GLA COMPLEX.

Apakah perbezaan EPO dan Borage Flower Oill?Borage Oil mengandungi paras GLA yanglebih tinggi berbanding EPO iaitu sebanyak 25% berbanding 10% yang didapati dari EPO! Kelikatan GLA adalah terbukti lebih baik dalam membantu masalah sendi seperti Arthistis dan dan masalah berkaitan kewanitaan seperti Pre Menstrual Syndrom (PMS).
Selain itu, GLA COMPLEX juga dilengkapi dengan Vitamin E dan minyak bunga matahariyang kaya dengan Asid Lemak Omega 6.

Ogos ini GLA COMPLEX BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL! Dapatkan segera!

Untuk order klik SINI.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE