Sunday, 6 July 2014

Jaga Amanah Yang Allah SWT Pinjamkan Pada Kita

Assalamualaikum wbt semua

Amanah dari Allah swt terlalu banyak. Salah satunya adalah kesihatan. Kesihatan yang baik membolehkan kita lebih selesa untuk beribadat kepada Allah swt. kesihatan yang baik juga membawa kepada kebahgiaan keluarga.

Bayangkan ada ahli keluarga kita yang sakit? Pastinya kita sedih, murung dan kecewa. Bila sakit banyak juga wang yang terpaksa kita belanjakan.

Tahukah anda?

Jantung kita, mata, buah pinggang, dan segala organ-organ yang ada di dalam badan kita adalah amanah dari Allah swt. Kita sebagai peminjam haruslah menjaga dengan sebaik mungkin.

Organ badan kita semakin hari semakin tua. Dan penuaan berlaku ketika usia menginjak umur 25 tahun. Tahap kecergasan jantung kita tak sama ketika usia kita semakin tua. Mungkin semakin perlahan.
Justeru itu kita haruslah menjaganya dengan baik.

Satu PENEMUAN REVOLUSIONARI dalam anti-penuaan pada tahap sellular.


Satahun yang lalu, Shaklee memperkenalkan Vivix®, produk supplemen revolusinari anti-penuaan dalam pertarungan melawan penuaan pada tahap sellular. Lebih 1 Juta botol Vivix® telah pun dijual.

Vivix® merupakan supplemen anti-penuaan terbaik didunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee, Syarikat No.1 supplemen makanan di Amerika.

Didalam ujian makmal, ramuan Vivix® tekah menunjukkan impak kepada empat mekanisma penting penuaan pada tahap sellular.


4 Mekanisma Penuaan Pada Tahap Sellular

1. Kerosakkan DNA
* Setiap hari, setiap sel tubuh diserang oleh hampir sejuta serangan yang merosakkan DNA. Serangan-serangan ini merosakkan pengkalan data genetik, menghasilkan satu "typo" (kesilapan dari yang asal) yang akan menggangu fungsi sel dan panjang umur.
* Ramuan Vivix® melindungi dan memperbaiki sellular DNA

2. Pengawalan Genetik
* Pengawalan genetik menyumbang kepada deteriorasi (kemerosotan) umur pada tahap sellular.
* Didalam satu penemuan utama, ujian klinikal terbaru, menunjukkan ramuan Vivix® mengaktifkan satu pengawalan genetik utama yang menolong melambatkan penuaan tahap sellular

3. Pengeluaran Tenaga Yang Kian Menurun Oleh Sel-Sel.
* Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun fungsi sel turut menurun.
* Ramuan Vivix® menggalakkan biogenesis (pembentukan baru) mithochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4. Penimbuhan Protin AGE
* Penimbuhan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular yang akan mengganggu keutuhan sel dan panjang umur.
* Ramuan Vivix® adalah 10X lebih kuat dari resveratol (kandungan unik dalam anggur "muscadine") untuk melambatkan pembentukkan protin AGE


Nota : Kesan pengambilan adalah berbeza pada setiap individu. Suplemen Shaklee ini adalah salah satu medium/alternatif untuk membantu anda, bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit.Jom kita jaga amanah ini sebaik mungkin. Vivix dapat meningkatkan kesihatan dari dalam sel. Membuatkan anda 25 tahun lebih muda dari usia sebenar!Julai ini special kerana Shaklee telah bermurah hati membuat PROMOSI VIVIX BELI 6 PERCUMA 1 BOTOL dan anda terus layak mendapatKEAHLIAN SECARA PERCUMA, PENGHANTARAN SECARA PERCUMA danBULAN HADAPAN LAYAK mendapat CASH BONUS sebanyak RM240+!

Atau anda membeli 2 BOTOL VIVIX layak MENDAPAT KEAHLIAN SECARA PERCUMA!

Untuk ORDER sila klik SINI


7 comments:

Mimi Azirah said...

betul.....bila Allah dh bg amanah kne jge sebaik mgkin..kne hargai amanah yg die beri

aishah nin said...

betul tu Mimi :)

Fiza Rahman said...

Betul tu. Tapi vivix memang bagus.

aishah nin said...

yup sis fiza rahman..VIVIX sangat BAGUS! hihi

Elvy Nellysha said...

setuju..
:)

kena jaga dgn baik ^^

Elvy Nellysha said...

setuju..
:)

kena jaga dgn baik ^^

aishah nin said...

elvy : betul tu dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE