Friday, 18 April 2014

Ciri-ciri Penting Untuk Pemilihan Kalsium

Assalamualaikum wbt semuaaa dan salam sejahtera. Seperti yang Aishah janjikan malam ni Aishah ingin berkongsi bagaimana pemilihan kalsium yang betul..!!

Susu? Pil kalsium? Bukan sebarangan je boleh kita telan taw. Nanti tak pasal kalsium yang kita makan tu tertinggal dekat buanh pinggang dan jadi batu karang. Selisih..!!!

Panduan untuk anda yang ingin memilih pil kalsium. Pil kalsium mestilah didatangkan bersama-sama dengan magnesium dan Vitamin D. Apa fungsi kedua-dua ini?

>> MAGNESIUM bertindak sebagai ajen pengangkut kepada kalsium untuk membawanya ke tulang untuk diserap.

>> VITAMIN D pula bertindak sebagai rakan terbaik untuk bantu kalsium menyerap lebih baik ke tulang.

>> Jika hanya KALSIUM semata, walau ada banyak tapi tidak berupaya menyerap dalam badan maka anda akan BERISIKO pula untuk mendapat BATU KARANG.


Ostematrix Shaklee mempunyai gabungan kalsium, Vitamin dan Magnesium. Sangat lengkap kalsiumnya. Sebab itu Ostematrix bukan hanya sekadar kalsium..!!

Pastikan kalsium yang anda makan mempunyai sumber-sumber di atas ye. Aishah semestinya hanya memilih yang terbaik iaitu Ostematrix dari Shaklee. Sumber kalsium yang lengkap! Yang menarik lagi APRIL >> OSTEMATRIX BUY 6 FREE 1 taw :)

1 comment:

❤Kamsiah❤ said...

singgah & follow sambil baca info ttg kalsium..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE