Saturday, 1 February 2014

Multivitamin Pertama Dicipta Di Dunia!

Assalamualaikum wbt buat semua pembaca setia blog Supplement Super Sihat? Bagaimana hari anda? Ceria? Sebelum tu Aishah nak wish untuk semua rakyat Malaysia yang berbangsa TiogHua Selamat Tahun Baru Cina. Gong Xi Fa Chai...hihi

Alhamdulillah, hari ni hari pertama dalam bula Februari. Pastinya semua masih dalam mood bercuti kan. Well, bila bulan baru pastinya Shaklee akan membuat promosi baru juga. Jeng! Jeng! Jeng! Apakah? hihi


Mesti anda semua pernah dengar MULTIVITAMIN kan? Sebab so simple just telan 1 jenis vitamin complete segala nutrisi yang diperlukan oleh badan.. ALL IN ONE VITAMIN.

Kalau anda nak tahu Shaklee juga ada MULTIVITAMI taw yang lebih dikenali sebagai Vita-lea Iron Formula merupakan multivitamin terbaik dan mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalam jumlah yang cukup untuk memantapkan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang.


Just imagine nak makan semua vitamin ni dalam satu masa? Uwaaa, tengok je macam nak pengsan. Tak payah susah telan je 2 biji Vita-Lea Shaklee


> Vita-Lea Shaklee ni juga 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah kerosakan fungsi imun berpunca daripada radikal bebas

> 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan tulang 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf 2 kali lebih Beta karotenauntuk membentuk vitamin A yang lebih biopotent.

> 3 kali lebih selenium untuk melindungi paru-paru, kolon dan prostat 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong proses pembinaan tulang 6 kali lebih boron untuk menyokong kesihatan tulang 10 kali lebih Biotin yang menyokong proses pengeluaran tenaga.




Old Version Vitalized Mineral 1915 by Dr. C.Forest Shaklee

Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee

Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel.

Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk.


Formulasi baru Vita-Lea Shaklee


Siapa yang perlu makan Shaklee Vita-Lea Iron Formula?

- Secara umumnya, untuk semua orang dewasa yang pentingkan kesihatan optimum. Lebih-lebih lagi kepada penggemar makanan segera, suka makan di luar, dan yang makan ikut selera – bukan ikut gizi seimbang.

- Mengandungi Beta Carotene yang membantu mengekalkan pertumbuhan badan, mengawalmasalah penglihatan & membantu pembentukan tisu badan.

- Diformulasi dengan Iron yang penting untuk pembentukan sel darah merah di dalam badan.

- Ibu mengandung yang selalu kena anemia. Ia juga mengandungi zat besiyang diperlukan untuk pembentukan sel darah merah buat janin/ bayi di dalam kandungan.

- Ibu menyusu, terutama yang bayinya dah berumur 6 bulan ke atas. Kajian mendapati kandungan zat besi di dalam susu ibu akan berkurangan selepas 6 bulan. Sebab itu ibu-ibu digalakkan memberi ikan bilis dalam makanan pejal pertama si manja. Dengan pengambilan Vita-Lea, Insya Allah kandungan zat besi di dalam susu ibu dapat di kekalkan pada paras yang selamat. Sebab itu kami cadangkan Vita-Lea di dalam Set Penyusuan Shaklee kami.

- Cegah penyakit tiroid atau beguk. Penyakit beguk nie di sebabkan oleh kekurangan iodin dalam badan pesakit. Sebiji vita-lea mengandungi 75 mcg Iodine (as potassium iodide and sea kelp). Jika anda sedang menghidapi, atau diserang beguk, ambil 2 biji Vita-Lea sehari, untuk memperolehi sumber 150 mcg Iodine, ya. InsyaAllah.

- Vita-Lea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang.

- Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak.

Jom mulakan makan multivitamin..

** Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun mungkin sesetengah individu alah pada makanan laut

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Call/Sms/WhatssApp : 012-7564158





















2 comments:

Roha said...

salam kenal dari akak...terimaksh singgah n drop komen kat blog akak :)

akak singgah berkunjung balas n follow here..keep in touch :)

aishah nin said...

sama2 kak...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE