Saturday, 9 November 2013

Vivix Tonik Ajaib Anti Penuaan

Ada apa dengan Vivix ??

Vivix merupakan supplemen anti-penuaan terbaik di dunia yang dibangunkan selepas penyelidikan bertahun-tahun oleh Shaklee. Bila sebut “bertahun-tahun membuat penyelidikan”, ia memang sesuatu yang real dalam dunia research. Kalau dalam bidang Kimia di Pusat Pengajian saya, kajian tentang bahan-bahan aktif dalam tumbuhan adalah dalam kategori “Natural Product”. Ohh...bukan senang tau bahagian natural produk ni, ia ambil masa yang agak lama, nak tengok “active compound”. Pernah tengok spectra NMR kawan saya yang buat natural produk, pergh...agak mancabar nak integrate..since saya pakai NMR untu projek master saya, saya rasa ia sangat senang lah berbanding natural produk.

Berbalik pada Vivix semula, antara bahan-bahan dalam untuk ramuan Vivix ialah anggur Muscadine, Lobak Ungu, Elderberry, Polygonum cuspidatum.

Paling istimewa, anggur muscadine merupakan anggur liar yang mempunyai 20 kromosom. Anggur biasa ada 19 pasangan kromosom. Dan kerana pasangan tambahan kromosom ini, ia menyediakan lebih banyak faedah kesihatan, fungsi imun yang lebih tinggi dan sifat antioksidan yang lebih kukuh. Saiz anggur mascadine adalh sebesar bola goft. Kerana petumbuhan alam sekitarnya yang unik, cahaya matahari yang kuat ia mengandungi banyak polifenol dan resvetrol. Ini memberi lebih banyak faedah kepada kesihatan.
Image googled

Kajian terkini menunjukkan ramuan aktif Vivix berupaya mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap sellular.

Lagi satu bahan yang sungguh powerful yang ada di dalam Vivix ini ialah Polygonum Cuspidatum.




Orang cina dr zaman dulu sudah mengetahui khasiat Polygonum Cuspidatum ini. Ianya melambatkan penuaan, baik utk keradangan dan banyak lagi. Tapi ianya mabuk kalau buat makan. Rugi kannn..Jadi apa org2 cina ni buat adalah rebus dan mandi wap utk radang2 tu, pastu hancurkan letak di kepala untuk lambatkan uban keluar.

Shaklee, da tahu bahan ni bagus, lalu dia buat kajian dan asingkan ekstrak yg memabukkan td. Dannn menjadikan ianya salah satu ramuan utama dlm Vivix.

Polygonum Cuspidatum atau nama lainnya Japanese Knotweed merupakan salah satu bahan yg terdapat dalam Vivix Shaklee.

Dalam Polygonum ni terdapat satu kompaun yg dipanggil Stilbene. Stilbene ni termasuk dalam sub-group fitokimia @ fitonutrien yg dikenali sebagai POLIFENOL.
Stilbene ni pula ada beberapa jenis, salah satu daripada ialah RESVERATROL.

Saya nak share sedikit info tentang resveratrol. Resveratrol ni banyak manfaatnya. Kita tak boleh menghasilkannya tetapi perlu ambil dari makanan. Resveratrol bukan sahaja terdapat dalam Polygonum ni malah terdapat juga di dalam tumbuh-tumbuhan seperti anggur merah seperti anggur Muscadine, buah beri seperti Elderberry (seperti yg terdapat dalam Vivix itu sendiri).

Antara manfaat resveratrol:

1) Antioksidan.

2) Antiradang.

3) Antimutagen.

4) Antikanser.

5) Antithrombotic (boleh membantu mengelakkan saluran darah tersumbat).

6) Membantu menghalang pembiakan sesetengah bakteria dan fungi.

7) Membantu menghalang atherosclerosis.

8) Membantu masalah jantung

9) Membantu masalah kolestrol tinggi.

10) Membantu melambatkan penuaan. Bukan kata takkan tua kerana semua orang akan tua. Tetapi proses penuaan itu boleh diperlahankan.

Wahh.. Banyak kan manfaat resevratrol ni? Jika anda seorang yg mementingkan kesihatan, ambiilah sesudu teh Vivix hari ini sebagai langkah pencegahan demi kesihatan anda.

Untuk keterangan lanjut boleh hubungi Aishah segera taw..hihi


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
WhatsApp : 012-7564158
Email : aishahz_88@yahoo.com.my

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE