Wednesday, 17 July 2013

Pengalaman Berpuasa Yang Luar Biasa dengan Set 3 Mighty!!!

Assalamualaikum semua..!!! Terima kasih kepada pembaca setia Supplement Super Sihat.. Alhamdulillah hari ni da masuk hari ke 8 kita berpuasa... Macam mana hari anda berpuasa? Kekal bertenaga atau melepek sepanjang hari?

Ish, ish..!! Kalau anda merasakan anda sentiasa letih, tak bermaya di bulan puasa anda harus mencuba Mighty 3 Gems. Ramadhan tahun ni merupakan tahun pertama Aishah sekeluarga berpuasa dengan Mighty 3 Gems ni.. Sungguh awesome..!! Lain dari sebelum ni.. Nak tahu kenapa?? Jom baca selaanjutnya...heee





Aishah bersahur setiap pagi dengan segelas ESP. Makan sikit nasi untuk menampung tenaga berpuasa kan.. Tapi yang peliknya Aishah tak rasa haus dan lapar sangat.. Letih pun tak macam sebelum-sebelum ni.. Memang rasa lain sangat.. Setakat nak naik turun tangga kat office tak jadi masalah.. InsyaAllah masih mampu lagi. heee

Macam tahun-tahun sebelum ni awal pagi lagi still maintain berpuasa tak rasa lembik sangat.. Masuk je tengahari mula la Aishah rasa pening-pening kadang-kadang rasa nak muntah pun ada.. Tapi tahun ni alhamdulillah berpuasa dengan senyuman di bibir..heee

Aishah nak kongsi serba sedikit KEISTIMEWAAN ESP ini :

> Membekalkan 14 gram Non-GMO soya berkualiti tinggi yang mempunyai ke semua asid amino perlu termasuk 9 asid amino tak perlu yang tidak dapat dihasilkan oleh tubuh manusia.

> Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam selepas diminum kerana ia mengandungi 5 jenis itamin B yang diperlukan oleh tubuh.

> Isofalvones meningkatkan fungsi jantung, tulang, payudaraa, dan prostat. Kajian menunjukkan soya dapat membantu mengimbangi kitaran hormon semasa proses menopous.

> ESP dihasilkan di bawah kawalan IPP (Identify Preservation Programme) bermakna penghasilan kacang soya dipantau ketat pada setiap peringkat dari penanaman sehingga sampai kepada pengguna. Diproses dengan air (bukan dengan bahan kimia) mengekalkan Isofalvones.

> Dijamin halal, tanpa laktosa, tanpa kolestrol dan bebas kafein 




Tadi story pasal Aishah kan.. Sekarang pasal emak tersayang Aishah.. Tahun ni mak terlebih excited nak berpuasa... Kenapa?? Sebab mak tak sabar nak bersahur dengan Mealshake. Mak risau sangat puasa tahun ni sebab mak Aishah kerja sebagai cleaner.. Mesti anda faham kan tugas cleaner macam mana? Angkat sampah, mengemop, mengelap, cuci tandas dan macam-macam lagi. Tugas tu semua nak kena gunakan tenaga kan? Tu yang mak Aishah risau tak larat nak buat semua kerja.

Disebabkan Aishah anak yang solehah dan bertangunggjawab..cheewahh!!!heee... Aishah belikan mak Mealshake untuk mak bersahur di bulan puasa.. Memang Aishah da tekad mak mesti sahur dengan Mealshake tak bole teh, kopi, nescaffe atau minuman lain MESTI MEALSHAKE jugak!!heee

Alhamdulillah, hari pertama berpuasa, selepas mak balik kerja mak bagi respon yang sungguh positif tentang Mealshake. Kata-kata mak "Kak, memang best minum Mealshake ni".. Kenapa mak? Mak tak rasa penat pun, rasa macam biasa j.. tak letih sangat pun mak buat kerja".. Betul ke ni mak?" Betul la kak! Mak sukaaa...sambil senyum sengih...hee

MasyaAllah tak terkata sungguh masa tu bila Mak bagi respon yang positif tentang Melashake.. Tak sia-sia kan melabur untuk ibu tersayang..heee

Jom kita lihat siapa yang sesuai mengambil Mealshake ni :

> Kanak-kanak yang berumur dari setahun ke atas.
> Sesuai untuk kaum ibu yang menyusu.
> Sesuai untuk kaum wanita yag sedang hamil.
> Sesuai untuk kaum bapa yang sering keletihan akibat stress bekerja di pejabat.
> Sesuai untuk golongan dewasa yang tidak suka telan pil multivitamin.
> Sesuai untuk para pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan.
> Sesuai untuk muslimin dan muslimat sebagai persediaan untuk kekal bertenaga sepanjang Ramadhan.
> Sesuai untuk individu yang sentiasa busy di waktu pagi, kerana Mealshake merupakan breakfast yang enak di bancuh bersama cold fresh milk.

Next, nak cerita pasal Performance Drink pulak...heee... Nak dijadikan cerita Aishah hadiah kan PD ni ke kawan Aishah.. Dia memang kerja yang memerlukan dia bergerak ke sana sini... Hantar barang, pergi pejabat pos, pergi stamping dll.. Bayangkan cuaca yang panas terik kat luar tu lagi-lagi bulan puasa ni kan??

Pastinya memerlukan tenaga yang banyak.. Peluh tu tak payah cakap la kan meleleh je kalau da kat bawah sinaran matahari.. PD ni pun sungguh awesome!! Kawan Aishah ni pun bagi feedback yang positif... Kurang rasa letih walaupun seharian round bandar JB selesaikan semua urusan tapi tak rasa penat sangat pun...bahagia dengar respon macam ni...heee

Antara manfaat utama PD ni :

> Meningkatkan daya ketahanan badan - Memberikan tenaga kepada otot dan sel dengan cepat, menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

> Membekal tenaga & Daya Ketahanan fizikal - Ia mengimbangi dan membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi potassiom, kalsium, sodium, phosphorus, magnesium dan cloride..

> Mencegah penyahidratan - mengurangkan kehausan, mencegah penyahidratan, melembapkan kulit dan kelihatan muda.

> Mengekalkan paras gula - Terbukti secara klinikal dalam memeliharaparas gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

> Sangat sesuai untuk : para atlet, mereka yang berpuasa, sebelum dan selepas pembedahan, tidur lewat malam, fasting therapy, pre and post surgery, tiada selera makan, rendah aras gula, vagina yang kering, keletihan dan sebagainya.


Jika anda berminat mencuba Set 3 Mighty atau salah satu dari set ini boleh terus hubungi Aishah... Konsultasi sepanjang hayat ^__^

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
WhatssApp : 012-7564158
Sms : 013-7190406






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE