Sunday, 14 July 2013

Cyst Menyukarkan Wanita Untuk Hamil??!

Assalamualaikum untuk semua pembaca setia blog Suppleemnt Super Sihat.. Rasanya belum terlambat untuk Aishah ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak... Semoga Ramadhan pada tahun ini membawa lebih rahmat kepad kita semua.. InsyaAllah...

Malam ni Aishah nak berkongsi cerita mengenai Cyst. Cyst yang selalu dialami wanita yang menyukarkan kaum hawa untuk mendapat zuriat. Walau apa pun ujian yang diberikan kepada kita, terima lah seadanya kerana setiap ujian atau dugaan ada hikmah yang kita tidak nampak..

Apa itu Cyst?

> Ovarian Cyst biasa dihidapi oleh wanita muda. Kebanyakan mereka didiagnosa mengalami ovarian cyst apabila mereka menjalani pemeriksaan ultrasound ketika menghadapi masalah kesuburan.

> Ovarian Cyst sebenarnya adalah kantung yang mengandungi cecair yang berada di dalam kilangtelur ovari. Cecair ini boleh cair seperti air, pekat, likat dan adakalanyamengandungi tisu-tisu seperti gigi dan rambut. Ia juga mempunyai saiz yang berbeza-beza.

> Ovarian Cyst yang normal akan membesar dan pecah untuk mengeluarkan telur ovum ketika ovulasi. Cyst yang pecah ini dinamakan follicle. Jika cyst ini tidak pecah, saiznya akan bertambah besar dan dinamakan functional ovarian cyst. Ia tidak merbahaya kecuali jika saiznya besar.
TANDA - TANDA FIBROID DAN CYST DALAM RAHIM YANG BERMASALAH

* Gangguan Haid
* Keputihan
* Masalah ketidaksuburan
* Kemandulan di kalangan wanita
* Hubungan suami isteri yang dinging atau sakit ketika bersama
* Perut kembung
* Angin yang keluar dari vagina (Kentut Vagina)
* Rasa gatal dan keluar bau kurang enak pada vagina
* Kerap membuang air kecil ketika batuk, berlari dan berlompat
* Kerap letih dan lesu
* Sakit lutut dan tumit
* Kesekukan kaki dan tanggan
* Kekejangan otot dibawah betis (simpul mengkarung)
* Kerap keguguran
* Ketumbuhan fibro dan cyst

Bagaimana GLA Complex membantu mengecutkan Cyst?

> GLA Complex Shaklee yang efektif membantu mengawal masalah ketidakseimbangan hormon. GLA merupakan sejenis asid lemak Omega-6 yang digunakan oleh badan kita untuk membentuk prostaglandin – bahan berkesan berupa hormon yang membantu badan mengawalatur proses badan yang normal.

> Minyak benih bunga matahari adalah satu lagi sumber asid lemak Omega 6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriti sel.
Jom kita lihat testimoni di mana Cyst yang beliau alami mulai mengecut.. Alhamdulillah kita sebagai manusia hanya mampu berusaha yang lain kita tawakal kepadaNya.Jika anda mengalami masalah ini anda boleh terus hubungi Aishah. InsyaAllah Aishah tolong sedaya upaya.. Konsultasi sepanjang hayat ^__^

Untuk melakukan pembelian klik SINI


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE