Thursday, 18 July 2013

5 Kebaikan ESP Kepada Ibu Mengandung

Alhamdullilah..hari ni da 9 Ramadhan... Begitu pantas masa meninggalkan kita.. Bagaimana hari anda semua? Aishah sentiasa doakan agar anda semua sentisa mendapat rahmat dan di bawah perlindunganNya... Amin

Hari ni Aishah nak kongsi mengenai PROTEIN UNTUK IBU HAMIL...protein ni sangat penting untuk ibu yang sedang hamil kerana sel-sel yang terbentuk datangnya dari protein..kulit,mata,otot semuanya dari protein..protein ini memainkan peranan penting dalam pembentukan janin.. Bayangkan apa jadi kalau si ibu kekurangan protein?? Apa yang berlaku kepada janin tersebut?? Pastinya kelahiran bayi pra-matang akan terjadi... MasyaAllah,semoga kita semua dijauhkan dari semua itu.

Sebenarnya, bukan sahaja protein yang penting kepada ibu hamil tapi banyak lagi nutrisi-nutrisi yang penting untuk ibu hamil.. Anda boleh klik di sini.
Terdapat 5 Kebaikan Utama ESP untuk wanita mengandung

1. ESP meningkatkan Sistem Imun Badan Si Ibu. 


ESP adalah minuman protein yang berkhasiat. Protein membantu meningkatkan sistem imun badan si ibu. Ramai yang tidak tahu, selain Vitamin C, protein juga sangat bagus untuk menguatkan imuniti kita. Malah, protein lebih mudah di cerna oleh ibu hamil dan bayi yang dikandung.2. ESP Mengawal Berat Si Ibu dan Mengelak Serangan Diabetes

Tidak dinafikan apabila kandungan mencecah 5 bulan ke atas, selera makan si ibu akan meningkat secara mendadak. Masa ni lah kita rasa nak makan, makan dan makan. Itu adalah normal bagi ibu-ibu mengandung, tetapi kita harus mengawal pemakanan agar berat tidak naik secara mendadak dan menyebabkan kencing manis atau diabetes. 

ESP adalah minuman berprotein yang rendah Indek Gliesmiknya (GI). Makanan yang rendah GImelambatkan penyerapan glukosa di usus kecil. Ini membuatkan kita berasa kenyang untuk masa lebih lama walaupun pengambilan saiz makanan yang kecil. Sebab itulah, ramai ibu-ibu mengandung sukakan ESP kerana ia membekalkan tenaga berpanjangan. Serangan diabetes terjadi apabila si ibu memakan makanan tinggi GI (makan makanan berat seperti nasi, manisan, air manis, dll) pada kadar yang banyak dan kerap.


3. ESP membantu pembentukan otot dan otak bayi. 

Protein penting untuk perkembangan otak bayi. Otak bayi mula berkembang seawal persenyawaan berlaku lagi begitu juga ototnya. Seperti yang kita tahu, otak manusia terdiri daripada sel dan sel pula dihasilkan daripada PROTEIN. Protein yang baik sangat diperlukan oleh bayi untuk membina sel-sel ini dan sangatlah penting si ibu mendapatkan protein yang cukup ketika mengandung. 


4. ESP membantu membentuk kulit yang gebu dan cantik.

Protein perlu dalam penghasilan sel-sel kulit yang baru. Sel-sel kulit yang telah mati perlu diganti dengan sel baru. Dengan minum ESP, sel-sel kulit si ibu akan bertambah gebu dan lebih menarik kerana bantuan protein yang diminum. Parut juga berkurang kerana penggantian sel-sel baru ini. Si ibu akan juga merasa lebih menarik walaupun berbadan dua. Tidak lupa juga kulit bayi di dalam kandungan. Bayi yang dilahirkan berpotensi mempunyai kulit yang mulus, gebu dan cantik. 


5. ESP membantu ibu-ibu morning sickness dan alah di awal kehamilan. 

Di awal kehamilan, adalah suatu yang normal bagi ibu-ibu mengalami morning sickness dan alah yang teruk sehingga muntah-muntah. Kita juga akan merasa mual terutama apabila perut kosong. ESP membantumembekalkan tenaga yang berpanjangan dan kenyang yang lebih lama. Tambahan pula, ia juga mudah di hadam berbanding makanan berprotein yang lain.


Betapa pentingnya, protein dan nutrisi-nutrisi lain kepada ibu yang sedang hamilkan...Jadi jagalah amanah yang telah diberikan Allah swt kepada anda.. Kerana "anak" itu amanah sejak di dalam kandungan lagi.

Buatlah pilihan yang bijak! Kerana pilihan anda menentukan kesihatan bayi anda.. Anda mempunyai sebarang permasalahan atau pertanyaan boleh terus hubungi Aishah... Konsultasi sepanjang hayat ^__^ INSYAALLAH..


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
WhatssApp : 012-7564158
Sms : 013-7190406


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE