Tuesday, 23 April 2013

Kenapa perlu minum 3 liter air sehari apabila ambil suplemen Shaklee?


Setiap orang yang mengambil supplement Shaklee (tak kira jenis apa) PASTI akan dinasihatkan minum air yang banyak, sekurang-kurangnya 3L sehari. Kenapa banyak sangat ya??


Fakta-fakta yang perlu diketahui tentang kaitan air dan supplement semulajadi Shaklee:
  1. Supplement semulajadi Shaklee membebaskan toksin dari tubuh, dan memperbaiki sel-sel yang rosak. Air amat diperlukan dalam proses ini, jika tidak anda akan mengalami keadaan yang dinamakan healing crisis.
  2. Pengambilan supplement adalah dalam bentuk concentrated iaitu kandungan yang sangat pekat. Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat. Oleh itu perlu banyak minum air. Umpama mengacau sesudu gula dalam sebiji cawan berbanding dengan mengacau sesenduk gula dalam sebiji cawan. Satu senduk gula pasti tidak sesuai dilarutkan dalam sebiji cawan, jadi ia memerlukan bekas yang lebih besar iaitu jag.
  3. Berbeza dengan mengambil vitamin dari sumber organik semulajadi (buah-buahan asli), buah-buahan tidak memerlukan air yang banyak kerana ia sendiri sudah mengandungi air. Tahap kepekatan nutrient dalam sebiji buah jauh lebih rendah dari sebiji pil vitamin. Bayangkan sebiji pil Vita-C 500mg Sustained Released sama dengan 7 biji oren. Berapa banyak air dalam 7 biji oren tu?

Sebab itulah Aishah suka nasihatkan setiap customer yang beli vitamin Shaklee dari Aishah agar minum air masak 3 liter sehari. Kadang-kadang sampai merayu dengan customer minum air 3LITER sehari. Aishah nak kan yg terbaik untuk customer2 tersayang Aishah. Dari bangun tidur sampai pukul 1.00 petang, Aishah mesti dah habiskan 1.5L air. Kemudian, sambung pula lepas lunch, habiskan lagi 1.5L. 
Sekiranya anda tidak mengambil sebarang supplement, dinasihatkan agar tidak meminum air dengan kadar sedemikian, kerana ia boleh mencairkan nutrient dalam tubuh.credit to Fai Cerita Cinta
Mula-mula memang rasa susah sangat nak habiskan 3L air masak sehari. Jom cuba apply tips di bawah.

Supaya info ini memberikan serba sedikit maklumat kepada anda!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
Mobile : 013-7190406
Email : aishahz_88@yahoo.com.my

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE