Wednesday, 11 December 2013

Perbezaan Minyak Ikan Omega Guard

Bulan Disember ini bulan kurus. Mana tak nya semua pakat borong Omega Guard. Yes!Anda tak salah dengar. Bulan ini Promosi Omega Guard! Berani jaminlah. Hujung bulan mesti out of stock! Sebelum anda gigit jari baiklah cepat- cepat memborong Omega Guard!

Dalam pasaran memang banyak minyak ikan tau. Kita sebagai pelanggan kenalah pandai memilih minyak ikan yang betul2 terbaik dan harga pun berpatutan! Harga vitamin Shaklee tak dak la mahal. Semua mampu milik dengan kesan yang sangat terbaik.

Ok hari ini kita nak cerita tentang Perbezaaan Minyak Ikan Shaklee (Omega Guard) berbanding dengan minyak ikan yang lain. 

Apa yang membezakan minyak ikan Shaklee dengan minyak ikan yang lain? Adakah anda yakin anda betul2 membeli Omega 3 atau lemak ikan? Mari kita lihat perbezaan minyak ikan Shaklee dengan minyak ikan jenama yang lain di dalam gambar di bawah.


Jika anda lihat di dalam gambar di atas. Anda dapat lihat perbezaan antara minyak ikan Shaklee dengan jenama yang lain. Sebagai contohnya. Minyak ikan yang pertama menunjukkan 70% lemak ikan dan hanya 30% Omega 3. Minyak ikan yang kedua pula menunjukkan 40% lemak ikan dan 60% Omega 3. dan yang terakhir ialah Omega Guard dari Shaklee yang menunjukkan 99% Omega 3! Hampir 100% yer Omega 3 yang ada di dalam Omega Guard Shaklee! Tubuh anda memerlukan Omega 3 bukannya lemak ikan yea! Jadi jangan tertipu.


Anda juga akan dapat lihat melalui jadual di atas bahawa TOTAL DHA & EPA di dalam Omega Guard adalah yang tertinggi jika dibandingkan dengan minyak ikan yang lain. Jadi kenapa masih ragu dan masih belum beralih arah?

Keistimewaan Minyak Ikan Shaklee yang tak boleh disangkal lagi..!!!
  • Omega Guard Shaklee dihasilkan menerusi kaedah teknologi terkini iaitu ultratulen bergred farmaseutikal. Maksudnya ia melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul yg dpt memekatkan asid lemak Omega3 paling tulen.
  • Teknologi ini dapat menyingkirkan bahan2 berbahaya yg terdapat dlm ikan seperti plumbum, arsenik, merkuri,etc. Kebanyakan brand lain hanya menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi utk mengekstrak minyak ikan. kaedah ini bukan hanya memusnahkan sesetengah nutrient malah tidak boleh menapis kandungan logam yg membahayakan kesiahatn seperti plumbun,merkuri,etc . (Info tambahan yg sy dapat daripada nutrionist Shaklee, katanya tak semua pengeluar minyak ikan menggunakan penyulingan proprietari tiga molekul, Kalau ada pun hanya penyulingan 1x atau2x...Kenapa? sebab penyulingan proprietari tiga molekul ni merupakan satu proses yang mahal..Shaklee sahaja yg melalui penyulingan 3x sbb nak berikan yg terbaik utk pembeli2nya.. yer tak) Wahhh ..Shaklee mmg terbaekk...sbb tu harganya setara dgn kualiti bukan jauh melampau mahal yer.. masih mampu milik
  • Omega Guard Shaklee tidak diekstrak dari minyak hati ikan kerana dihati kandungan toksik tinggi
  • Minyak ikan Shaklee diekstrak dari ikan laut dalam dan berair sejuk seperti sardin, mackerel, herring dan anchovies. Kalau kita rujuk jenis2 ikan dan tahap merkurinya. ikan2 yg digunakan oleh Shaklee adalah ikan yg tahap merkurinya terendah.. Dan kajian juga menunjukkan bahawa ikan air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yg sangat tinggi berbanding ikan lain..Ditambah dgn proses penyulingan 3x.. walla.. terbaekkk lagiii..hihi
  • Omega guard (minyak ikan ) Shaklee lengkap dgn 7 jenis asid lemak omega 3 yg perlu oleh badan iaitu DHA, EPA, HPA, ETA, SDA, DPA. Badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak perlu ni utk proses metabolisme,etc.. Jadi kena dapatkan dari sumber makanan dan suplemen EPA.
  • Satu sajian Omega guard Shaklee (Recommended daily serving is 3 capsules) membekalkan 900mg asid lemak omega 3 yg perlu ie EPA dan DHA. Berdasarkan jadual dibwh, kandungan EPA dan DHA didalam Omega Shaklee antara yg tertinggi berbanding jenama lain

Sebab tu Aishah sangat yakin Omega Guard Shaklee adalah suplemen minyak ikan terbaik didunia. Tak ragu2 lagi memilihnya..Bagaimana dengan anda?.Apa jenama minyak ikan pilihan hati anda?

Omega Guard..antara suplemen yang sangattttt digalakkan utk kita consume setiap hari kerana badan kita tak mampu menghasilkan asid lemak omega 3 yg perlu untuk badan kita utk proses metabolisma... untuk brain, untuk alahan, utk asma, utk sendi, utk kesihatan jantung, utk kawal berat, utk kulit yg cantik... wallaaa.. mmg satu famili perlukannya .

So grab this month offer.. great offer from Shaklee (M) Sdn Bhd.. Ala-ala YES >> Year End Slae dan harga semestinya berbaloi kann...Okeyla.. sekian untuk hari ini..Apa jua jenama pilihan anda, saya percaya anda dah memilih yg terbaik untuk anda sekeluarga bukan sekadar main beli sahaja. Ia penting utk kesan jangka masa panjang... Bijak membeli bermula dengan bijak merancang dan bijak memilih...Harap info di atas bermanfaat buat semua pembaca..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Salam sayang,

Aishah Nin

Shaklee Independent Distributor
Call/Sms/WhatsApp : 012-7564158                                                                                                                

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE