Friday, 22 February 2013

Berpantang dengan Shaklee

Assalam dan salam sejahtera kepada pembaca2 gojes blog Aishah Nin...Salam penuh barakah di hari JUMAAT ni....hihi...anda apa khabar?Aishah harap u olls semua sentiasa dlm keadaan sihat dan gembira.Amin
Topik hari ni Aishah nak berongsi sedikit tentang supplement yg anda bole ambil selepas bersalin iaitu "berpantang". Ibu2 zaman sekarang pastinya sgt prihatin terhadap kesihatan mereka selepas bersalin dan juga kesihatan bayi anda.
Supplemen Shaklee yang dicadangkan untuk ibu yang baru bersalin ini bukan saja baik untuk ibu dari segi pemulihan tubuh dan emosi tapi juga dari segi penyusuan terhadap bayi anda. Testimoni2 dari ibu-ibu yang menggunakan set berpantang Shaklee yg jelita ni pun ekslusif utk pembaca setia Supplement Super Sihat ^____*

Antara vitamin yang sesuai diambil oleh ibu-ibu yang ingin berpantang dengan Shaklee..
VITA-LEA membekalkan keperluan vitamin dan mineral ibu terutama zat besi yg membantu ibu selepas bersalin yg banyak kehilangan darah semasa proses bersalin dan pemuihan.
B-Complex dikenali juga sebagai vitamin "Anti Stress". Ibu baru bersalin biasanya mengalami sedikit tekanan perasaan yang jika tak dibendung boleh membawa kepada meroyan. Masalah ini boleh menganggu proses pengeluaran susu ibu.
Vitamin C dgn flavonoids yg penting utk penyembuhan tisu serta membantu membanyakkan susu ibu. Vitamin C membantu penyerapan zat besi bagi mengelakkan anemia di kalangan ibu baru bersalin. Ia juga penting untuk mencegah selesema.
Zinc sangat penting selepas bersalin ialah membantu dlm penyembuhan luka. Zinc juga membantu mengelakkan jangkitan pada luka serta mengelakkan rambut gugur.
Set-set lain yg bole diambil oleh ibu yg lepas bersalin :ESP diperlukan oleh ibu2 selepas bersalin kerana protein penting untuk membina kembali tisu-tisu dan memulihkan badan selepas selepas bersalin. Protein juga penting dalam penyusuan susu ibu.
Ostematrix gabungan kalsium-magnesium-vitamin D dan mineral lain bukan saja baik untuk tulang dan gigi malah membantu dalam pembentukan sel darah dan mengelakkan sembelit.
Alfafa Complex telah terbukti digunakan sejak berzaman sebagai milk booster (tapi awas jika bayi mengalami jaundis, tangguhkan dulu pengambilan alfalfa)
Lecithin membantu ibu menyusu mengelakkan dan
merawati bengkak susu.
Tahukah anda?? Set berpantang Shaklee ni jugak sesuai untuk ibu2 yg mencari supplement untuk menambah kuantiti susu ibu....so,supeeerrr duppeeerrr kebabooommm functionnye....jimaaattt!hihi...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
Mobile : 013-7190406


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE