Thursday, 31 January 2013

GLA COMPLEX Shaklee Tingkatkan Kesuburan Wanita

Lumrah pasangan suami isteri yg da berkahwin nak kan zuriat sebagai pelengkap kebahagian rumah tangga....tapi ada sesetengahnye yg lambat atau belum ade rezeki lagi....Entri kali ni Aishah nak berkongsi dengan isteri2 di luar sane yg masih berusaha utk mendapatkan zuriat...hihihi....ikhtiar/usaha perlu INSYAALAH akan mendapat kebaikan dari yg Maha Esa... Info ini Aishah dapat di sini.

Jom kita tengok apa kaitan GLA Complex Shaklee ni dengan kesuburan (untuk cepat hamil)



Bagaimana GLA Complex membantu anda untuk cepat hamil??
GLA (gamma linolenic acid) menurunkan kolesterol dan ia membantu melegakan sindrom pra haid (PMS) seperti senggugut, dan membantu meningkatkan lendir servik yang berkualiti untuk kesuburan. Ia juga membantu dalam melegakan kesakitan dan kekejangan kerana GLA ditukarkan kepada prostagdalin E1.

Bagaimana GLA Complex membantu dalam PMS (senggugut)? Ini kerana, apabila seseorang mengalami senggugut, ia melibatkan kekejangan pada otot dalam rahim dan sekitarnya. Menurut kajian, keadaan ini berlaku apabila tubuh seseorang kekurangan GLA (gamma linolenic acid) itu tadi. Jadi sebagai memenuhi GLA yang kurang tadi, pengambilan GLA complex adalah perlu.

Bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?
GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang berwarna putih telur. Cecair yg subur akan kelihatan jernih, licin dan anjal. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. Namun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’. Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum. Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub fallopio sehingga 5 hari. Jadi, kalau tak ‘kena’ hari subur pun masih ada can sebab sperma masih ada di situ sampai hari ke-5 ^__^
Jika anda masih belum dikurniakan rezeki anak, cuba periksa cecair serviks anda. Kalau cecair tu tebal, kecoklatan, kering… itu petanda kurang baik sebab ia boleh menghalang persenyawaan.
Penting untuk kita mengenali ‘cecair kesuburan’ kita ni.


Jom baca testimoni pengguna yg telah menggunakan GLA Complex. Alhamdulillah dengan izinnya mengandung.







Bagaimana pula kalau dah subur, adakah akan terlebih subur bila ambil GLA complex??
Jawapannya tidak, GLA complex membantu mereka yang kurang subur, tapi kalau dah subur tu takdelah sampai sebulan 2-3 kali bertelur ^_____^


"Sharing is Caring"

Untuk order, boleh klik SINI






No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE