Saturday, 5 January 2013

Breastfeeding

Pilihan vitamin untuk ibu menyusu...

Entri ringkas ni ekslusif untuk ibu2 yg tercari2 suplemen yg boleh membantu mereka menjayakn penyusuan. Tahniah kerana memilih untuk menyusukan si manja. Susu ibu adalah yang terbaik jika ibu mengambil makanan seimbang dan membekalkan susu yang berkualiti. Ada segelintir ibu yang menyusukan, tetapi bayinya nampak pucat dan sangat kurus. Ini terjadi kerana pemakanan si ibu tidak seimbang atau zat-zat makanan ibu tidak dapat diserap dengan betul lantas mempengaruhi kualiti susu ibu. Kuantitinya mungkin banyak, tapi kualitinya kurang.
Family Wellness Set - Supplemen Asas untuk permulaan yang SIHAT...
Untuk membantu memilih set penyusuan yang sesuai boleh tengok di bawah ni...

Family Wellness Set + Alfalfa + Ostematrix (Breastfeeding Optimum) 
Set ni sesuai untuk siapa??
1. Ibu yang ada masalah susu merudum/masalah penyusuan
2. Ibu yang ingin menyimpan stok
3. Ibu yang ingin relaktasi
4. Ibu yang tidak ada masa untuk memenuhi keperluan nutrisi harian
5. Ibu yang selalu keletihan, wajah kusam dan stress
Masalah penyusuan yang dimaksudkan ialah, si ibu menghadapi masalah penghasilan susu walau telah melakukan perahan setiap 2 jam dan minum air sekurang-kurangnya 3L sehari. Maka set ini membantu membaiki mana-mana kekurangan atau lohong zat yang diperlukan oleh badan agar tubuh si ibu dapat berfungsi dengan baik sekali.

Relaktasi / induce relactation >> contohnya ibu telah berhenti menyusui anak, jika mengamalkan set ini, bersedia untuk pam dengan kerap bagi stimulasi susu, bersama2 tips yang Fai bagi, insyaAllah penyusuan boleh dimulakan semula dengan syarat ibu kuat berusaha!

Family Wellness Set + Ostematrix (Medium)
Lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil.

Apa yang menarik dengan Set ini? Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang tidak minum susu dan alah kepada laktose. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.

Family Wellness Set (Basic)

Untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. Ianya lebih untuk memperkayakan susuibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.
Memang khas untuk mereka yang tiada masalah penyusuan. B Complex lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C fokus kepada imun sistem, Vitalea demi pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala ESP sebagai perangsang demi membantu mempercepatkan penghasilan susuibu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut.

Sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

Utk menjayakan penyusuan.. CHEKCLIST yg lengkap dlm menjayakan penyusuan adalah gabungan :
    > Tubuh yang sihat
    > Supply Vs Demand (kene kerap pam)
    > Pemakanan yang menepati Piramid Makanan dan diet seorang ibu yg menyusukan anak.
    > Doa yang tidak pernah putus pada Allah SWT
    > Istiqamah iaitu konsisten.
1-2minggu awal mkn suplemen ni kene teruskan kerap pam.. pam setiap 2-3jam sekali. Air pastikan minum sehari minimum 2.5-3liter... Apa2 pun kene kerap pam. Awal2 pam ni takkan terus mencurah., ianya untuk merangsang sahaja...

BONUS yang anda akan dapat jika membeli set ni dengan Aishah??
> Jadual makan istimewa
> Tips boost susu
> Konsultasi nutrisi & penyusuan sepanjang masa


Anak adalah anugerah terindah... Susu ibu melengkap ikatan kasih sayang antara ibu dan anak... ^__^


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 8527418
HP: 013-7190406
Email: aishahz_88@yahoo.com.my


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE