Friday, 2 November 2012

Lecithin

Kali ni,entri agak menarik jugak...Pasal nak kurus.Org yg berbadan besar nak kurus.Org yg kurus pun nak kurus jugak.Tapi kalau kurus tak ada shape up body tak cantik jgk kan?hihi

Nak kurus?Nak kelihatan badan ramping? Membuang lemak berlebihan? It's time to Shape up!!!

Untuk mereka yg ingin kelihatan kurus dan mempunyai bentuk badan yg ideal anda boleh mencuba Lecithin dan Cinch Shake Mix.


Lecithin berfungsi sebagai 'pemecah lemak' (fat emulsifier). Lecithin didapati daripada tisu haiwan dan tumbuh-tumbuhan seperti jagung, telur dan kacang soya.




Cinch Shake Mix mengandungi serat yang tinggi dan membantu untuk rasa kenyang. Bukan itu saja, ia mengandungi nutrisi yang lengkap untuk menjaga kesihatan. Rumusan proprietary-nya diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi isyarat kepada badan supaya memelihara otot semasa proses pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot. Pendek kata, berat dengan otot bukan berat dengan lemak.

Kenapa ANDA PERLU MEMILIH LECITHIN SHAKLEE?
Kandungan Lecithin :

§ Asid Linoleik (essential fatty acid) – amat diperlukan oleh badan. Tapi badan kita tidak boleh menghasilkannya, jadi ia perlu diambil melalui diet harian.
§  Kolin – satu komponen neurotransmitter.
§  Asetikolina – bekal biokimia untuk penghantaran mesej di dalam otak & sistem saraf.
§   Inositol – sebagai komponen utama membran / selaput sel dalam tisu di seluruh badan.

APA MANFAAT LECITHIN PADA DIRI ANDA?
  • Lecithin ni membersihkan saluran darah dan juga pengemulsi semula jadi.
  • Ia mengawal penggumpalan platlet darah/thrombus.
  • Supaya otak kita cerdas
  • Mengurangkan nyanyuk pada org-org tua.
  • Ia mengekalkan kandungan air dalam kulit.
  • Lecithin ni mengalakkan penyerapan vitamin yg larut lemak jadi you get more from the vitamins yg you consume.
  • Lecithin nie merupakan emulsifier yg kuat. Dia boleh mengemulsikan lemak sebesar bola menjadi bintikan lemak yg kecil.
  • Membantu pengaliran lemak
  • Boleh diumpamakan sebagai pembakar yg membakar lemak dalam badan.
  • Menggalakkan metabolisme lemak dan mencegah hati berlemak.
SIAPA YANG BOLEH MENGAMBIL LECITHIN?
  • Mereka yang nak kurus termasuk ibu menyusu.
  • Pesakit diabetes dan buah pinggang.
  • Penderita stroke.
  • Mereka yang kolesterol tinggi.
  • Mereka yang mengalami inflamasi.
  • Mereka yang sukar tidur.
TAHUKAH ANDA?
~ Pesakit Diabetis tak boleh kekurangan Lecithin.
~ Penggunaan Protein dan Choline (ada dlm Lecithin) boleh meringankan sakit buah pinggang.
~ Kalau badan kita kekurangan inosite, (also komponen yg membentuk Lecithin seperti juga Choline tadi) kepala kita boleh botak atau keguguran rambut.
~ Alcohol dan carbohidrat boleh menambah lemak dalam darah dalam masa 2 jam
~ Lecithin boleh merawat keradangan.
SUMBER MAKANAN YANG TINGGI LECITHIN
Soya ~ Lecithin Shaklee dibuat dari soya.
~ Telur

KESAN KEKURANGAN LECITHIN
~ Rambut gugur
~ Tidak dapat fokus dengan baik
~ Sering sakit dan mengalami keradangan

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
WhatssApp : 012-7564158
Mobile : 013-7190406




No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE