Sunday, 4 November 2012

GLA Complex

Entri kali ni  Aishah nak menyentuh tentang kewanitaan...Period?Sebagai seorang wanita kita akan didatangi period TAPI ada yg sesetengahnya haid tidak teratur. Jom baca ^____^

Haid TAK TERATUR, kadang-kadang CEPAT DATANG dan adakalnya TAK DATANG LANGSUNG.Penyelesaiannya GLA Complex.


Apa itu GLA Complex? Apa kebaikan GLA Complex ni?

GLA atau nama saintifiknya dikenali sebagai Gama Linoleik Acid (GLA) merupakan bahan binaan bagi prostaglandin. Apa pula prostaglandin? Prostaglandin merupakan bahan hormon dalam badan. Ianya penting utk fungsi kimia badan seperti mengawal tekanan darah, mengawal muscle contraction, menghalang rembesan gastrik dan banyak lagi. Ia juga adalah anti keradangan, anti pembeuan darah di samping mengurangkan tekanan darah. GLA juga mengandungi minyak benih bunga matahari iaitu satu lagi sumber asid-asid lemak Omega-6. Ia mengandungi vitamin E yang membantu melindungi dinding arteri dan menyokong siste imun dgn memelihara integriti sel.

Kebaikan :

GLA dikatakan membantu mengurangkan keradangan yg biasa dalam sindrom pra-haid (PMS), arthritis rhematoid dan eczema. Selain itu GLA membantu mengurangkan sakit dan kebas yg berkaitan dgn masalah kencing manis. GLA juga dikatakan dapat membantu mengawal kencing manis (jenis 2) dengan membaiki kadar insulin & kolesterol. GLA juga membantu dalam menyingkirkan lebihan berat badan terutama bagi yg ingin mengurangkan berak badan.


SIAPA YANG MEMERLUKAN GLA?
~ Diabetes
~ Kitaran haid tak teratur
~ Mencantikkan kulit

FUNGSI GLA COMPLEX SECARA RINGKAS


•Menggalakkan kesihatan semasa kitaran haid

•Menyokong sistem imun
•Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya.
•Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel.


Untuk melakukan pembelian terus, boleh klik SINI


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE