Saturday, 13 October 2012

Healing Krisis

Anda mengalami pening kepala,muntah-muntah,keluar jerawat kat muke,demam,cirit-birit etc setelah mengambil vitamin??Haaaa,jgn risau ye tu sume healing krisis je…move on makan vitamin mcm biasa dan jgn berhenti makan vitamin taw…insyaALLAH 2-3 hari lepas tu keadaan akan kembali normal mcm biasa….Meh,sini aishah story sket pasal healing krisis.

Apa itu healing crisis(proses penyembuhan)?
Ia merupakan satu proses berterusan dalam badan yang mengambil masa untuk membersih dan membina semula sel-sel badan yang telah rosak akibat radikal bebas. Sebahagian dari proses ini akan mula untuk menyingkirkan toksin yang telah sekian lama terkumpul didalam badan sepanjang hidup. Semasa proses penyingkiran toksin, badan anda akan mengalami tanda atau simptom yang membuatkan rasa tidak selesa, dan ia dipanggil sebagai krisis penyembuhan.


Jika anda mengalami simptom-simptom seperti :-

- Sakit kepala yg melampau
- Keletihan dan berasa
- Lapar dan pening
- Pendarahan hidung
- Loya,sembelit dan tersedu
- Ederma (membengkak)
- Kitaran haid yg tidak menentu,gatal pada alat sulit,penghasilan lendir yang banyak
- Tidur yg mermasalah/terlalu aktif
- Peningkatan rasa yg sakit pada bahagian yg bermasalah
- Rasa sakit pada otot dan sendi
- Penghasilan lendir seperti selsema dan kahak
- Ruam,kulit gatal,kelemumur
- Kembung perut
- Cirit-birit,kerap membuang air besar,najis berbau gelap dan berbau,air kencing berbau    - Demam

Apabila anda mengalami simptom-simptom di atas anda disarankan :-

> Minum air masak 2-3 liter
> Rehat secukupnya dan
> Banyak makan sayur-sayuran dan buah-buahan


Aishah harap,pada mereka di luar sana yg pernah mengalami simptom2 di atas jangan seksekali stop dari makan vitamin taw…Ini hanyalah sementara sahaja. Banyakkan minum air insyaALLAH selepas itu anda akan tersenyum lebar dengan hasilnya ^__________^


Mengalami pening kepala,loya dan muntah-muntah bila anda menggunakan produk SHAKLEE???

Vitamin dan Mineral Shaklee adalah diperbuat dari sumber semulajadi agar ia dapat dimanfaatkan sebagaimana kita makan buah oren dan berjemur di bawah matahari pagi. Namun, adakah orang yang tidak serasi dengan vitamin? 

Sebenarnya ada 3 jenis golongan yang merasakan mereka tidak serasi dengan Shaklee:

1. Rasa nak demam, pening, rasa nak muntah, dll bila mengambil supplement Shaklee
2. Merasakan tiada apa2 perubahan terhadap dirinya

3. Mengalami masalah seperti ruam2, gatal2 dan sebagainya.

Penerangan:

Golongan (1) - mereka yang mengalami healing crisis atau KRISIS PENYEMBUHAN.
Golongan (2) - mereka yang menghadapi masalah penyerapan vitamin oleh sebab2 

                     tertentu.

Golongan (3) - mereka yang alergi pada supplement yang mengandungi herba contohnya
                      alfafa.

Krisis penyembuhan atau healing crisis adalah kesan yang dapat dirasai oleh mereka yang mengambil makanan tambahan, terutama vitamin & mineral natural Shaklee. Ini berlaku bila tubuh kita yang yang banyak radikal bebas mula membebaskan toksin dan membina semula sel-sel tubuh, hasil dari pengambilan pemakanan tambahan bermutu Shaklee.

Pengambilan makanan bernutrisi tinggi (dalam kes ini, vitamin/mineral Shaklee) membuatkan nutrien ini bertindakbalas dengan oksigen dan menjadikan sistem dalaman kita lebih cergas bekerja. Oleh yang demikian, tisu2 dan sel2 mula membuang toksin. Jadi, mereka yang pertama kali mengambil nutrien bermutu ini akan mula berasa tak sedap badan, mungkin nak demam, sakit kepala, sakit pinggang, muntah2 dan sebagainya.



Kenapakah proses pembuangan toksin boleh mendatangkan kesan sedemikian??


Sebenarnya ia bukan kesan sampingan atau side effect, sebaliknya tindak balas normal. Sekiranya anda menghadapi krisis penyembuhan ia adalah petanda yang elok. Maknanya sistem badan anda mula bekerja untuk menjana sel-sel baru dalam tubuh. Umpama sebuah tangki yang berkarat di bahagian dalamnya. Apabila dibersihkan, maka keluarlah karat2nya, lalu tinggallah tangki yang bersih. Tubuh kita seperti tangki itu yang penuh dengan karat. Oleh itu, seperti karat2 yang keluar bila dia dibersihkan, toksin dan benda bahaya akan keluar dari badan kita bila mengambil supplement.

Bagaimana cara untuk mengurangkan kesan healing crisis?


Seperti tangki di atas, bila nak kurangkan nampak kotor kelodak dan karat yang keluar, kita alirkan air yang banyak agar ia cair. Begitulah juga dengan healing crisis. Perlu tambah kuantiti air yang diambil. Supaya kesan healing crisis dapat diatasi. Jangan risau sekiranya anda mengalami krisis penyembuhan/healing crisis. Ia bukan satu petanda ketidakserasian, atau badan anda tidak sesuai dengan Shaklee. Malah ia adalah petanda yang bagus.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Salam sayang,
Aishah Nin
Shaklee Independent Distributor
ID Shaklee : 852748
WhatssApp : 012-7564158
Mobile : 013-7190406
Email : aishahz_88@yahoo.com.my










No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

PESANAN

Copyright© www.aishahnin.com . design by : UMIESUE